الفتة:
المقادير:
1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم
بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة
وحبة طماطم
2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة
3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى
الارز)
مقادير التقلية :
1- التقلية بالصلصة
3 فص ثوم مفروم
1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم
1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل
2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة
بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة )
طريقة التقلية :
- نضع الزيت على النار ونحمر فيه
الثوم وعندما يصبح لونه ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد
ان نكون خلطناهم سويا - -
- -
نضيف الملح والفلفل
ونراعى نسبة الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير
الطماطم ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية
شوربة .
- اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن
لا نضيف عصير الطماطم بس نزود الشوربة ونطفى النار
عليها بعد ماتغلى.
الطريقة :
- تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل
البهارات المرفقة حتى تنضج تماما فى صينية بيركس
نكسر الخبز المحمص ويوضع فى الصينية .
- نصب عليه
تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا ونتركها حتى تتشرب
المرقة وبعدين نضيف قليل من التقلية على الخبز.
- نضيف الارز المسلوق واذا لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد
من المرقة انتى وراحتك .
- المهم بعد اضافة الارز نصب
باقى التقلية على وجه الطبق ونحمر اللحمة المسلوقة
فى السمن وترص على الوجه