منتدي خلاصة تجاربي
منتدي الغلابة يرحب بك
وندعوك للتسجيل معنا
منتدي خلاصة تجاربي
منتدي الغلابة يرحب بك
وندعوك للتسجيل معنا
منتدي خلاصة تجاربي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدي خلاصة تجاربي
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الفتة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الدكتور احمد
Admin



عدد المساهمات : 8263
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 01/06/2012
العمر : 31
الموقع : منتدي خلاصة تجاربي

طريقة عمل الفتة Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الفتة   طريقة عمل الفتة I_icon_minitimeالأحد يوليو 22, 2012 12:19 pm

الفتة:

المقادير:

1/2 كيلو لحم ضانى(لحم غنم ) بالعظم

بهارات (عود قرفة وحبان ومستكة وملح وفلفل )+بصلة
وحبة طماطم
2 رغيف خبز كبير محمص ومكسر قطع صغيرة
3 كوب ارز مصري ابيض مطبوخ (الطريقة العادية لطهى
الارز)
مقادير التقلية :

1- التقلية بالصلصة

3 فص ثوم مفروم
1/2 كوب خل + 1/2 كوب مرقة اللحم
1 كوب عصير طماطم
ملح وفلفل
2- التقلية البيضاء بدون صلصة (نفس المقادير السابقة
بدون الصلصة ولكن نزود 1/2 كوب مرقة )
طريقة التقلية :

- نضع الزيت على النار ونحمر فيه
الثوم وعندما يصبح لونه ذهبى نضيف الخل والشوربة بعد
ان نكون خلطناهم سويا - -
- -
نضيف الملح والفلفل
ونراعى نسبة الملح فى الاكلة كلها ونضيف عصير
الطماطم ونتركها تغلى حتى تتسبك الطماطم نزود شوية
شوربة .
- اما التقلية اللى من غير طماطم هى نفس الخطوات ولكن
لا نضيف عصير الطماطم بس نزود الشوربة ونطفى النار
عليها بعد ماتغلى.
الطريقة :

- تسلق اللحمة فى الماء المغلى مع اضافة كل
البهارات المرفقة حتى تنضج تماما فى صينية بيركس
نكسر الخبز المحمص ويوضع فى الصينية .
- نصب عليه
تقريبا 4 كوب مرقة ساخنة جدا ونتركها حتى تتشرب
المرقة وبعدين نضيف قليل من التقلية على الخبز.
- نضيف الارز المسلوق واذا لاحظتى ان الخبز محتاج مزيد
من المرقة انتى وراحتك .
- المهم بعد اضافة الارز نصب
باقى التقلية على وجه الطبق ونحمر اللحمة المسلوقة
فى السمن وترص على الوجه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://a5olast-tgarbk-jajaja.forumegypt.net
 
طريقة عمل الفتة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الأرز الصقلي طريقة جديدة ورائعة
» طريقة عمل شيش برك
» طريقة عمل بان كيك
» طريقة عمل التورلي
» طريقة عمل المسقعة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي خلاصة تجاربي :: الفئة الأولى :: المنتدى الأول :: منتدي المراة والجمال :: الطبخ والوجبات-
انتقل الى: