الدكتور احمد Admin
عدد المساهمات : 8263 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 01/06/2012 العمر : 31 الموقع : منتدي خلاصة تجاربي
| موضوع: طريقة تحضير اكلة بازين الليبية الجمعة سبتمبر 14, 2012 8:20 pm | |
| المقادير | كيلو من دقيق الشعير | لتر ونصف ماء | نصف كيلو لحم | بصلة | علبة معجون طماطم | قليل من الفلفل الحار | ملح | الطريقة | يوضع الماء فى القدر مع قليل من الملح. | .1 | يصب الدقيق دفعة واحدة ويوضع فى وسطة قطعة من الخشب بطول 30 سم وعرض 5سم تستخدم لعجن الدقيق بعد غلية 60 دقيقة على نار هادئة. | .2 | لعمل المرق: بوضع قليل من الزيت ويقلب فيه بصلة مفرومة مع اللحم ومعجون الطماطم والفلفل. | .3 | يصب المرق على العجين بعد تدورها (بعد تكور العجين). | .4 |
|
| |
|